vissza
Arcmasszázs

Minden nap szembe nézünk önmagunkkal és mindig találunk az arcunkon olyan hibákat amelyeken javítani szeretnénk: fáradtság, petyhüdtség, ráncok. Ezek a külső hatások és érzelmeink lenyomatai.


A masszázs hatásai:
Legnagyobb szervünk a bőrünk, feladata a test mechanikai védelme, a hőszabályozása, a kiválasztásban és az immuntevékenységben játszik szerepet.


Megpihennek a fáradt idegek
A masszázs idegrendszeri nyugtató hatását elsősorban a kéz melege, az általa kifejtett nyomás és az érintési inger váltja ki. Agyunk feldolgozza a kapott impulzusokat, majd továbbítja azokat a többi testrészhez.
Az alkalmazott fogások jellegétől és erősségétől függően a arcmasszázs tehát serkentheti vagy megnyugtathatja ezeket az idegvégződéseket. Ily módon még a stressztől, idegességtől és belső feszültségtől túlterhelt idegrendszer is megnyugodhat, és "normál üzemmódra" kapcsolhat.


A szervi funkciók összehangolása
A masszázs belső szerveink működésére is hatással van. Ez abból adódik, hogy belső szerveink kapcsolatban állnak bőrünk bizonyos zónáival, és köztük reflexszerű (automatikus) reakciók léphetnek fel. A bőr ilyen jellegű zónáinak célirányos masszírozásával befolyásolhatjuk egyes szerveink, mint például a vese, a máj vagy a szív működési zavarait. Ezen az elven alapul a láb reflexzónáinak masszírozása, valamint a kötőszöveti masszázs. Arcunk „testünk térképe” az itt található meridián végződéseket masszírozva jótékony hatással lehetünk az egész testre is.


Izomlazítás
A masszázs szabályozza az arcizmok feszültségét: a megfeszült arcizmok masszírozás hatására ellazulnak, az ernyedt izomzat pedig újult erőre kap - ilyenkor a normál izomfeszesség elérése a cél.
Az izomzat túlterhelése esetén is segítség lehet a rendszeresen és megfelelő mértékben végzett arcmasszázs. A mindennapi stressz igencsak megdolgoztatja mimikai izmokat így ráncok alakulhatnak ki.
Az érintési inger üzenetet továbbít az agyhoz, hogy indítsa be bizonyos hormonok termelését. Válaszként a szervezet endorfin hormont állít elő, amit a test saját fájdalomcsillapító szerének is neveznek. Oxitocin is keletkezik, mely enyhíti a stresszreakciókat.


A keringés serkentése
A masszázs növeli a felületi és a mélyen fekvő arcszövetek vérellátását. A vérellátás fokozódása nagymértékben javítja a sejtek oxigén- és tápanyagellátását. Az élénkebb vérkeringés a nyirokrendszer működését is serkenti, amitől javul a lerakódott salak és méreganyagok kiválasztásának és elszállításának hatásfoka.
A vér- és a nyirokkeringés megélénkülése gyúrással érhető el. A megfelelő immunvédekezés alapja pedig nem más, mint a kielégítő vérkeringés és a jól működő nyirokrendszer.


Gyógyír a test és a lélek számára
A masszázs szabaddá teszi a légzést, oldja a feszültségeket, nyugtatja az idegeket, hozzásegít, hogy elengedjük magunkat és megszabaduljunk az belső terhektől. Előfordulhat, hogy masszázs közben a páciens egyszerűen álomba merül. Ez is a test, a lélek és az elme mély ellazulásának jele. Masszírozás során a test átmelegszik, és könnyeddé válik. a hámképzés fokozódása


Az arcmasszázs további jótékony hatásai:
• a vénás erek keringése jelentős mértékben javul
• a bőr hőmérséklete megemelkedik
• könnyebben felszívódnak a tápanyagok
• a kozmetikai anyagok felszívódás gyorsabb
• az arcbőr sima, feszes és bársonyos lesz. az elhalt hámsejtek könnyű leválása
• a kötőszövet élettani folyamatainak a felgyorsulása
• a kötőszövet sejtjeinek fokozott képződése
• a kötőszövet rostjainak fokozott képződése.
A masszázs remek módszer az öregedési folyamatok csökkentésére is. A masszázs által létrejött vérbőség az arcbőr mirigyeinek a működését jelentősen befolyásolja. A mirigyek által termelt váladék sokkal gyorsabban távozik, a faggyúmirigyek váladéka is folyamatos lesz.

Kozmetikai kezeléseink
Arc ,dekoltázs masszázs4 500 Ft
Arc masszázs3 000 Ft
Arckezelés8 000 Ft
Gyémántfejes mikrodermabráziós kezelés7 000 Ft
mezoterápia8 500 Ft
Skin Tech hámlasztás15 000 Ft
Szemöldök festés800 Ft
Szempilla festés1 500 Ft
Ultrahang + ampulla2 400 Ft